Organik ürünlerin işlenmesinde genel kurallar

  • A - Organik ürün konvansiyonel ürünle aynı mekanda, aynı anda işlenemez. Organik ürün ayıklama, kurutma, soldurma, ezme, karıştırma, kompost veya posa haline getirme, sulandırma, katılaştırma, konserve haline getirme, şekillendirme, mayalandırma ve benzeri ünitelerde, aynı anda konvansiyonel ürün işlenemez

  • B - Organik ürünün işlenmesi esnasında, sentetik ve kimyasal katkı maddeleri kullanılamaz.
  • C - Organik ürünün işlenmesi esnasında, ışınlama yöntemi kullanılamaz..
  • D - Organik ürünün işlenmesi esnasında, ürünün organik niteliğini koruyacak hijyenik tedbirler alınır.
  • E - Organik ürün, işleme esnasında, genetik olarak değişikliğe uğratılamaz.
  • F - Organik ürünün işlenmesi esnasında, yalnız Organik Tarımın Esasları ve Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin ekinde belirtilen katkı maddeleri kullanılabilir.


      DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN FİRMAMIZLA İLETİŞİME GEÇİN >

ÜRÜNLERİN AMBALAJLANMASI ÜRÜNLERİN ETİKETLENMESİ ÜRÜNLERİN TAŞINMASI ÜRÜNLERİN DEPOLANMASI ÜRÜNLERİN PAZARLANMASI