Organik Arıcılık ve Üretimi:

       Üretimde insan sağlığına zararlı kimyasal girdi ve ilaçlar kullanmadan, yönetmeliklerde izin verilen girdilerin kullanımı ile üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı yapılan arıcılık faaliyetlerine denir.
Organik üretim yapmak isteyen müteşebbis, aşağıdaki belgeleri tamamlayarak
kontrol ve sertifikasyon kuruluşuna müracaat eder.

    • BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:
  • 1 - Arıcının ( ferdi veya grup olarak) adı, adresi, T.C. kimlik numarası, vergi numarası ve kimlik bilgileri.
  • 2 - Arılığın yeri ve konumu.
  • 3 - Arazinin kullanım hakkı.
  • 4 - Arıcılık/Bal üretici belgesi.

  • • ORGANİK ARICILIKTA DİKKATE ALINACAK ÖZELLİKLER:
    • Geçiş dönemi
    • Kovanların ve diğer arıcılık malzemelerinin özellikleri
    • Organik arıcılık bölgesi
    • Besleme
    • Arı seçimi
    • Hasat
    • Organik ana arı, arı sütü, polen, propolis ve bal üretimi
    • Hastalıklara karşı alınan tedbir ve mücadeleler
    • Dezenfeksiyon
    • Arıcılık çalışmaları

      DETAYLI BİLGİ İÇİN LÜTFEN FİRMAMIZLA İLETİŞİME GEÇİN >

ORGANİK ARICILIK ORGANİK TAVUKCULUK ORGANİK SÜTCÜLÜK ORGANİK HAYVANSAL ÜRETİM